De historie van de naam Michael

De naam Michael is een eeuwenoude naam met een rijke geschiedenis. Het heeft zijn oorsprong in het Hebreeuws, waar het "Wie is als God?" betekent. In de Bijbel wordt de naam Michael genoemd als de aartsengel die een belangrijke rol speelt in de strijd tegen het kwaad.

Een jongensnaam

Michael is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het ook wel eens als meisjesnaam wordt gebruikt. Het wordt echter vaker geassocieerd met jongens en wordt daarom meestal als een mannelijke naam beschouwd.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Michael redelijk populair. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank stond de naam Michael op de 50e plaats van meest gegeven jongensnamen in 2020. Er werden dat jaar 246 jongens met deze naam geboren.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Michael bestaat uit zeven letters en twee lettergrepen (Mi-cha-el).

Namen die lijken op Michael

Als je de naam Michael mooi vindt, maar toch iets anders wilt, zijn er verschillende alternatieven die je kunt overwegen. Hier zijn tien namen die lijken op Michael: 1. Michiel 2. Mitchell 3. Miguel 4. Maximilian 5. Marcel 6. Marcus 7. Melvin 8. Milan 9. Maurice 10. Martin Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of een vergelijkbare betekenis als Michael, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn.