De historie van de naam Mink

De naam Mink heeft een interessante historie die teruggaat tot de Germaanse tijd. Het is afgeleid van de naam Menke, wat "sterk" of "machtig" betekent. In het Oud-Nederlands werd de naam vaak gebruikt als een bijnaam voor iemand die fysiek sterk was of een belangrijke positie bekleedde.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Mink is van oorsprong een jongensnaam, maar in de moderne tijd wordt het ook steeds vaker als meisjesnaam gebruikt. Het kan dus zowel voor jongens als meisjes als voornaam dienen. Dit maakt het een unisex naam.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Mink niet erg vaak gebruikt, maar het is ook zeker geen zeldzame naam. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zijn er ongeveer 100 mensen met de naam Mink in Nederland. Hoewel het geen populaire naam is, heeft het nog steeds een unieke uitstraling.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Mink bestaat uit vier letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

10 Namen die lijken op Mink

MaxFinnMickMilan – Minke – Mika – Jinx – Minou – Mienke – Mint Hoewel deze namen enige gelijkenis vertonen met Mink, hebben ze allemaal hun eigen unieke betekenis en karakter.