De historie van de naam Delano

De naam Delano heeft een interessante historie en is afgeleid van het Italiaanse woord "delano", wat "van de vlakte" betekent. Deze naam werd oorspronkelijk gebruikt als achternaam in Italië en werd later ook als voornaam populair.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Delano wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, maar kan ook als unisex naam worden gebruikt. Hoewel het oorspronkelijk een achternaam is, heeft het door de jaren heen aan populariteit gewonnen als voornaam voor jongens.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Delano redelijk populair. Het komt regelmatig voor, maar behoort niet tot de meest voorkomende namen. Volgens recente statistieken staat Delano op de 104e positie van populairste jongensnamen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

Delano bestaat uit vijf letters en drie lettergrepen. De naam wordt uitgesproken als "duh-lah-noh".

Namen die lijken op Delano

Als je de naam Delano mooi vindt, zijn er ook andere namen die je misschien interessant vindt. Hier is een lijstje van 10 namen die lijken op Delano: 1. Delaney 2. Delmar 3. Declan 4. Delvin 5. Delwin 6. Dylan 7. Dylon 8. Deon 9. Delroy 10. Delton Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of schrijfwijze als Delano, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam.