De historie van de naam Damin

De naam Damin heeft een interessante historie die teruggaat tot de oudheid. Het is een naam van Griekse oorsprong en is afgeleid van het woord "damos", wat "volk" betekent. In de Griekse mythologie was Damin een van de namen van de god Apollo, de god van de kunst, muziek en genezing.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Damin is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam kan worden gebruikt. Het is echter belangrijk op te merken dat het in Nederland voornamelijk als jongensnaam wordt gebruikt.

Populariteit in Nederland

De naam Damin is redelijk zeldzaam in Nederland. Volgens de meest recente gegevens van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) zijn er momenteel minder dan 100 mensen in Nederland die de naam Damin dragen. Dit maakt het een unieke en onderscheidende naam.

Aantal letters en lettergrepen

Damin bestaat uit 5 letters en heeft 2 lettergrepen. Het is een compacte naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Damin

Als je de naam Damin leuk vindt, zijn hier 10 namen die vergelijkbaar zijn en wellicht ook je interesse kunnen wekken: 1. Damian 2. Damon 3. Daimen 4. Damiën 5. Damiël 6. Daan 7. Daniël 8. Dani 9. Dario 10. Daanish Deze namen hebben een vergelijkbare klank of spelling als Damin, maar hebben elk hun eigen unieke betekenissen en achtergronden. Al met al is Damin een bijzondere naam met een rijke historie. Hoewel het niet veel voorkomt in Nederland, kan het een unieke keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar een naam die opvalt en anders is.