De historie van de naam Denis

De naam Denis heeft een rijke historie die teruggaat tot de oudheid. Het is afgeleid van het Griekse woord "Dionysius", wat "gewijd aan Dionysus" betekent. Dionysus was de Griekse god van de wijn, feesten en extase. De naam Denis werd vooral populair in de christelijke traditie vanwege de heilige Dionysius, de eerste bisschop van Parijs in de derde eeuw.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Denis is oorspronkelijk een jongensnaam, maar in sommige landen wordt het ook als meisjesnaam gebruikt, zij het minder vaak. Het wordt voornamelijk geassocieerd met mannen, maar er zijn ook vrouwen die deze naam dragen.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Denis niet veel gebruikt. Volgens gegevens van de Nederlandse Voornamenbank zijn er ongeveer 1.500 mannen en minder dan 100 vrouwen met de naam Denis geregistreerd. Het is dus een vrij zeldzame naam in ons land.

Aantal letters en lettergrepen

Denis bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. De uitspraak van de naam is "Dee-nis".

Namen die lijken op Denis

Als je de naam Denis leuk vindt, maar op zoek bent naar andere opties, zijn hier enkele namen die erop lijken: 1. Dennis 2. Dion 3. Daniel 4. Dean 5. Declan 6. Devin 7. Denny 8. Desmond 9. Damian 10. Donovan Denis is een tijdloze en unieke naam met een interessante historie. Hoewel het niet veel wordt gebruikt in Nederland, heeft het nog steeds een speciale betekenis voor degenen die het dragen. Of je nu een jongen of een meisje bent, Denis is een naam die kracht en individualiteit uitstraalt.