De historie van de naam Dion

De naam Dion is een variant van de naam Dionysius, die oorspronkelijk uit het Grieks komt. Dionysius was de god van wijn en extase in de Griekse mythologie. De naam Dion is een verkorte vorm van Dionysius en heeft dezelfde betekenis. In de oudheid werd de naam Dion vaak geassocieerd met vreugde, feesten en plezier.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Dion wordt voornamelijk gezien als een jongensnaam. Het wordt echter ook wel eens als meisjesnaam gebruikt, zij het minder vaak. Dion kan dus gezien worden als een unisex naam, hoewel het over het algemeen meer geassocieerd wordt met jongens.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Dion redelijk vaak gebruikt. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank stonden er in 2020 ongeveer 1.300 jongens geregistreerd met de naam Dion. Hoewel dit geen extreme populariteit is, behoort Dion toch tot de bekendere namen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Dion bestaat uit vier letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam, wat bijdraagt aan zijn populariteit.

Namen die lijken op Dion

Als je de naam Dion leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je misschien ook interessant vindt: 1. Dionysius 2. Dionne 3. Dyon 4. Daan 5. Milan 6. Finn 7. Liam 8. Dean 9. Ryan 10. Jesse Deze namen hebben vergelijkbare klanken of een vergelijkbare uitstraling als Dion, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar een naam in dezelfde stijl.