De historie van de naam Dries

De naam Dries heeft een rijke historie en is van oorsprong een Nederlandse jongensnaam. Het is een verkorte vorm van de naam Andries, die weer afstamt van de Griekse naam Andreas. Andreas betekent "mannelijk" of "stoer" en komt voor in verschillende culturen en talen.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Dries is over het algemeen een jongensnaam, hoewel sommige mensen het ook als unisex naam beschouwen. Het wordt echter vaker aan jongens gegeven dan aan meisjes.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Dries redelijk vaak gebruikt, maar het behoort niet tot de meest populaire namen. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 in totaal 135 jongens met de naam Dries geboren. Hiermee staat de naam op de 133e plaats van populairste jongensnamen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Dries bestaat uit vijf letters en heeft één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam.

Namen die lijken op Dries

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Dries, dan zijn hier 10 suggesties: 1. Andries 2. Dirk 3. David 4. Daan 5. Bram 6. Thijs 7. Jasper 8. Sjoerd 9. Joris 10. Pim Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of stijl als Dries, en kunnen dus als alternatief worden overwogen.