De historie van de naam Elliot

De naam Elliot heeft een interessante historie die teruggaat tot de middeleeuwen. De oorsprong van de naam ligt in Engeland en Schotland, waar het voornamelijk werd gebruikt als een achternaam. Elliot is afgeleid van het Oud-Engelse woord "Eliot", wat "de zoon van Elias" betekent. Elias is op zijn beurt weer afgeleid van het Griekse woord "Helios", wat "zon" betekent. Hieruit kunnen we afleiden dat Elliot oorspronkelijk verwijst naar "de zoon van de zonnegod".

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Elliot wordt voornamelijk gebruikt als een jongensnaam. Het wordt echter ook steeds vaker gebruikt als een meisjesnaam of als een unisex naam. Dit komt mede door de populariteit van de naam in de afgelopen jaren en de trend van genderneutrale namen. Het gebruik van Elliot als een meisjesnaam of unisex naam is vooral populair in Engelstalige landen.

Gebruik in Nederland

In Nederland wordt de naam Elliot steeds vaker gebruikt, maar het behoort nog niet tot de meest populaire namen. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 in totaal 97 jongens met de naam Elliot geboren. Dit plaatst de naam op de 254e positie in de lijst van populairste jongensnamen van dat jaar. Het gebruik van Elliot als meisjesnaam is minder vaak voorkomend en wordt niet apart geregistreerd.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Elliot bestaat uit 6 letters en wordt uitgesproken in 3 lettergrepen, namelijk El-li-ot. Dit maakt het een relatief korte naam met een prettig ritme.

Namen die lijken op Elliot

Als je de naam Elliot mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn er verschillende alternatieven om te overwegen. Hier is een lijst van 10 namen die lijken op Elliot: 1. Eli 2. Eliot 3. Elias 4. Elian 5. Elliott 6. Eliott 7. Elijah 8. Elliotte 9. Eliah 10. Elie