De historie van de naam Felipe

De naam Felipe is een variant van de Latijnse naam Philippus, wat "liefhebber van paarden" betekent. Het is afgeleid van het Griekse woord "philos" wat "liefde" betekent en "hippos" wat "paard" betekent. De naam Felipe heeft een rijke historie en komt voor in verschillende culturen en talen over de hele wereld.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Felipe is van oorsprong een jongensnaam. Het wordt voornamelijk gebruikt voor mannen en jongens. Er zijn echter ook gevallen waarin de naam Felipe als meisjesnaam wordt gebruikt, maar dit komt minder vaak voor.

Gebruik van de naam Felipe in Nederland

Hoewel de naam Felipe niet vaak voorkomt in Nederland, wordt hij wel regelmatig gebruikt. Volgens de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 25 jongens met de naam Felipe geboren. Hiermee staat de naam op de 560e plaats in de lijst van populairste jongensnamen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Felipe bestaat uit 6 letters en 3 lettergrepen. De uitspraak van de naam is fe-lee-pe.

Namen die lijken op Felipe

Als je de naam Felipe mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die je misschien ook leuk vindt: 1. Filip 2. Felix 3. Philip 4. Rafael 5. Fabian 6. Emil 7. Leon 8. Silas 9. Matteo 10. Samuel Deze namen hebben verschillende historische en culturele achtergronden, maar hebben overeenkomsten met Felipe wat betreft klank en stijl. Ze zijn stuk voor stuk mooie alternatieven voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.