De historie van de naam Jesper

De naam Jesper heeft een Scandinavische oorsprong en is afgeleid van het Oud-Noorse woord "jespr", wat "speer" betekent. De naam is dus historisch gezien verbonden met de krijgskunst en duidt op moed en kracht. Hoewel de naam al eeuwenoud is, heeft hij de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen.

Een jongensnaam

Jesper is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige landen ook als unisex naam wordt gebruikt. In Nederland wordt de naam Jesper vrijwel uitsluitend aan jongens gegeven.

Populariteit in Nederland

De naam Jesper is redelijk populair in Nederland, maar behoort niet tot de top 10 van meest gebruikte namen. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 ongeveer 1.200 jongens met de naam Jesper. Hoewel de populariteit van de naam in de afgelopen jaren is afgenomen, blijft het een geliefde keuze onder veel ouders.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Jesper bestaat uit zes letters en twee lettergrepen. Het is een relatief korte naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Jesper

Als je de naam Jesper leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier enkele namen die je zou kunnen overwegen: 1. Jasper 2. Casper 3. Sander 4. Jelle 5. Joris 6. Oscar 7. Lars 8. Jens 9. Jesse 10. Ruben Deze namen delen bepaalde kenmerken met Jesper, zoals een vergelijkbare klank, letterstructuur of een Scandinavische achtergrond. Ze kunnen een goede alternatieve keuze zijn als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam. De naam Jesper heeft een rijke historie en is een stoere jongensnaam met Scandinavische roots. Hoewel de populariteit van de naam in Nederland fluctueert, blijft het een geliefde keuze onder veel ouders. Met zijn zes letters en twee lettergrepen is Jesper een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is. Als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Jesper, biedt de lijst met vergelijkbare namen inspiratie voor andere mooie opties.