De historie van de naam Jonah

De naam Jonah heeft een rijke historie die teruggaat tot de Bijbelse tijd. Jonah is namelijk een Hebreeuwse naam die zijn oorsprong vindt in het Oude Testament. In het Bijbelverhaal wordt Jonah beschreven als een profeet die door God werd geroepen om de stad Nineve te waarschuwen voor de naderende vernietiging. Hij vluchtte echter de andere kant op en werd vervolgens opgeslokt door een grote vis. Na drie dagen en nachten in de buik van de vis werd Jonah uitgespuugd en uiteindelijk ging hij alsnog naar Nineve om de boodschap van God over te brengen.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Jonah is over het algemeen een jongensnaam, maar kan ook als meisjesnaam worden gebruikt. Het is dus een unisex naam die zowel voor jongens als meisjes geschikt is. In Nederland komt de naam Jonah echter vaker voor als jongensnaam dan als meisjesnaam.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Jonah redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zijn er ongeveer 2.500 jongens die de naam Jonah dragen. Hiermee staat de naam op de 78e plaats van meest gegeven jongensnamen in Nederland. Het is dus een naam die regelmatig voorkomt, maar niet tot de absolute top behoort.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Jonah bestaat uit 5 letters en 2 lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is. De twee lettergrepen zorgen ervoor dat de naam een mooie cadans heeft en prettig klinkt.

Namen die lijken op Jonah

Ben je op zoek naar andere namen die lijken op Jonah? Hier is een lijstje van 10 namen die qua klank of populariteit vergelijkbaar zijn: 1. Jonas 2. Noah 3. Ethan 4. Milan 5. Liam 6. Levi 7. Finn 8. Jayden 9. Julian 10. Jaden Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare uitstraling als Jonah en passen goed bij ouders die op zoek zijn naar een eigentijdse en stoere naam voor hun kind.