De historie van de naam Kees

De naam Kees heeft een rijke historie en is een bekende naam in Nederland. Het is een verkorte vorm van de naam Cornelis, die zijn oorsprong vindt in het Latijn. Cornelis betekent "de gehoornde" en werd in vroegere tijden vaak geassocieerd met de god Pan, die vaak werd afgebeeld met hoorns.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Kees is oorspronkelijk een jongensnaam, maar kan tegenwoordig ook als meisjesnaam worden gebruikt. Hoewel het vroeger voornamelijk aan jongens werd gegeven, komt het nu steeds vaker voor dat meisjes de naam Kees dragen. Het wordt dan vaak als een stoere, unisex naam gezien.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Kees redelijk populair. Volgens recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) stond de naam in 2020 op de 89e plaats van meest gegeven jongensnamen. Hoewel het niet tot de top 10 behoort, wordt de naam nog steeds regelmatig gekozen door ouders.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Kees bestaat uit vier letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Kees

Als je de naam Kees leuk vindt, zijn er ook andere namen die een vergelijkbare klank of betekenis hebben. Hier zijn 10 namen die lijken op Kees: 1. Koen 2. Cas 3. Cees 4. Kris 5. Teun 6. Luuk 7. Daan 8. Maarten 9. Bas 10. Jan Deze namen hebben allemaal een stoere en tijdloze uitstraling, net als de naam Kees. Ze kunnen een goede keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.