De historie van de naam Justin

De naam Justin is van Latijnse oorsprong en komt voort uit het woord "Iustinus", wat "rechtvaardig" of "eerlijk" betekent. Het was een veelvoorkomende naam in het oude Rome, vooral onder de keizers. Justinus was tevens de naam van een belangrijke Romeinse historicus uit de 2e eeuw na Christus.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Justin wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam. Hoewel het in sommige landen ook als meisjesnaam voorkomt, is het in Nederland voornamelijk geassocieerd met jongens. Het heeft een sterke en stoere klank, wat het populair maakt onder ouders die op zoek zijn naar een krachtige naam voor hun zoon.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Justin redelijk populair. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) stond Justin in 2020 op de 71e plaats in de lijst van populairste jongensnamen. Er werden dat jaar 254 baby's met de naam Justin geboren. Hoewel het niet behoort tot de top 10, blijft het een populaire keuze onder Nederlandse ouders.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Justin bestaat uit zes letters en twee lettergrepen. Het begint met de letter 'J', gevolgd door 'u', 's', 't', 'i' en 'n'. Het wordt uitgesproken als "JUH-stin" met de klemtoon op de eerste lettergreep.

Namen die lijken op Justin

Als je geïnteresseerd bent in namen die lijken op Justin, zijn hier tien suggesties: 1. Jason 2. Justinian 3. Justus 4. Tristan 5. Dustin 6. Jenson 7. Julius 8. Austin 9. Jensen 10. Ruben Deze namen hebben vergelijkbare klanken en stijlen als Justin, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.