De historie van de naam Karan

De naam Karan heeft een rijke historie en is afkomstig uit verschillende culturen. Het is een naam die zowel gebruikt wordt als jongens- en meisjesnaam, maar ook als unisex naam. De oorsprong van de naam Karan is te vinden in verschillende landen, waaronder India, Iran en Turkije. In de Indiase cultuur heeft de naam Karan een speciale betekenis. In de hindoeïstische mythologie is Karan de naam van een heldhaftig personage uit het epos Mahabharata. Karan wordt gezien als een nobel figuur met moed en wijsheid. Deze positieve connotaties hebben ervoor gezorgd dat de naam Karan in India nog steeds veel wordt gebruikt voor jongens.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Hoewel Karan oorspronkelijk een jongensnaam is, wordt deze ook steeds vaker gebruikt als meisjesnaam. In de afgelopen jaren is er een trend ontstaan waarbij ouders ervoor kiezen om traditionele jongensnamen aan hun dochters te geven. Hierdoor is Karan ook een populaire meisjesnaam geworden. Daarnaast wordt de naam ook als unisex naam gebruikt, omdat het geen specifieke genderconnotaties heeft.

Gebruik van de naam Karan in Nederland

In Nederland wordt de naam Karan redelijk vaak gebruikt, maar het behoort niet tot de meest populaire namen. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) is de naam Karan in 2020 aan 83 baby's gegeven. Dit plaatst de naam Karan op de 363e positie in de ranglijst van populaire jongensnamen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Karan bestaat uit 5 letters en wordt uitgesproken in twee lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam met een melodieuze klank.

Namen die lijken op Karan

Als je de naam Karan mooi vindt, zijn er nog andere namen die dezelfde stijl en klank hebben. Hier zijn 10 namen die lijken op Karan: 1. Karin 2. Karen 3. Kaya 4. Kian 5. Karim 6. Karina 7. Karel 8. Kamran 9. Karuna 10. Kiana Deze namen delen bepaalde kenmerken met Karan, zoals de letter 'K' aan het begin en de melodieuze klank. Ze zijn allemaal unisex namen die geschikt zijn voor zowel jongens als meisjes. Kortom, de naam Karan heeft een interessante historie en wordt zowel gebruikt als jongensnaam, meisjesnaam en unisex naam. Hoewel het geen extreem populaire naam is in Nederland, heeft het een mooie klank en betekenis. Als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Karan, zijn er genoeg alternatieven om uit te kiezen.