De historie van de naam Kenan

De naam Kenan heeft een rijke historie die teruggaat tot de Bijbelse tijden. In de Bijbel wordt Kenan genoemd als de zoon van Enos en de kleinzoon van Seth. Volgens de overlevering was Kenan een rechtvaardig man en leefde hij negentig jaar. De naam Kenan is van oorsprong Hebreeuws en wordt vaak geassocieerd met betekenissen als "vaste fundering" en "vasthoudendheid".

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Kenan is over het algemeen een jongensnaam, maar kan ook als unisex naam worden gebruikt. In sommige culturen wordt Kenan echter ook als meisjesnaam gebruikt, hoewel dit minder gebruikelijk is. Het gebruik van de naam Kenan als meisjesnaam is voornamelijk te vinden in landen waar de naam een andere betekenis heeft of waar namen minder strikt geslachtsspecifiek zijn.

Het gebruik van de naam Kenan in Nederland

In Nederland is de naam Kenan redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de meest recente gegevens van het Meertens Instituut waren er in 2020 ongeveer 350 jongens en meisjes die de naam Kenan droegen. Hoewel de naam niet in de top 100 van populairste namen voorkomt, is het zeker een bekende en herkenbare naam in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Kenan bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. De klemtoon ligt op de eerste lettergreep, waardoor de naam een vloeiend en harmonieus ritme heeft.

Namen die lijken op Kenan

Als je de naam Kenan mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je misschien leuk vindt: 1. Kian 2. Keenan 3. Kenzo 4. Keanu 5. Kean 6. Kenji 7. Keanan 8. Keaney 9. Kenadie 10. Keana Deze namen hebben vergelijkbare klanken of een vergelijkbare stijl als Kenan, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Kenan. Kortom, Kenan is een historische naam met een betekenisvolle achtergrond. Hoewel het voornamelijk bekend is als jongensnaam, kan het ook als unisex naam worden gebruikt. In Nederland wordt de naam redelijk vaak gebruikt, maar het behoort niet tot de meest populaire namen. Met zijn vijf letters en twee lettergrepen heeft de naam een mooie, evenwichtige klank. Als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam, zijn er verschillende opties die qua klank of stijl op Kenan lijken.