De historie van de naam Kevin

De naam Kevin is van oorsprong een Ierse naam en heeft een oude Keltische oorsprong. Het is afgeleid van het Ierse woord "Caoimhín", wat "knap, slim en nobel" betekent. In de 6e en 7e eeuw was de naam Kevin al populair onder Ierse heiligen en monniken. Sindsdien heeft de naam een lange geschiedenis en verspreidde het zich over de hele wereld.

Een jongensnaam

Kevin is voornamelijk een jongensnaam, hoewel het in sommige culturen ook als een meisjesnaam kan worden gebruikt. In Nederland wordt Kevin echter voornamelijk geassocieerd met jongens.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Kevin populair geworden in de jaren '80 en '90. Het bereikte zijn hoogtepunt in populariteit in de jaren '90, toen het een van de meest voorkomende jongensnamen was. Sindsdien is de populariteit van de naam afgenomen, maar het blijft nog steeds een bekende en geliefde naam. Volgens de laatste gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren er in 2020 ongeveer 43.000 mannen en jongens met de naam Kevin in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Kevin bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. Het wordt uitgesproken als "KEH-vin" met de klemtoon op de eerste lettergreep.

Namen vergelijkbaar met Kevin

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Kevin, zijn hier tien suggesties: 1. Kelvin 2. Devin 3. Levi 4. Steven 5. Kevinio 6. Kevan 7. Melvin 8. Kevinson 9. Keegan 10. Gavin Dit zijn namen die een vergelijkbare klank of spelling hebben als Kevin, maar toch een unieke en eigen betekenis hebben.