De historie van de naam Leo

De naam Leo heeft een rijke historie en kan teruggevoerd worden tot het oude Rome. Leo is afgeleid van het Latijnse woord "leo", wat "leeuw" betekent. In de oudheid werd de naam Leo vaak gegeven aan mannen met krachtige en leiderschapskwaliteiten, die vergeleken werden met de moedige en machtige leeuw.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Leo is van oudsher een jongensnaam en wordt nog steeds voornamelijk gebruikt als jongensnaam. Echter, de naam Leo kan ook als een unisex naam worden beschouwd, omdat het in sommige landen ook aan meisjes wordt gegeven. In Nederland wordt Leo echter voornamelijk geassocieerd met jongens.

Populariteit van de naam Leo in Nederland

In Nederland is de naam Leo redelijk populair, maar komt niet zo vaak voor als sommige andere namen. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 in totaal 150 jongens met de naam Leo geboren. Hiermee staat de naam Leo op de 147e plaats in de lijst van populairste jongensnamen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Leo bestaat uit drie letters en heeft één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam, die gemakkelijk uit te spreken is.

Namen die lijken op Leo

Als je de naam Leo mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die je misschien leuk vindt: 1. Levi 2. Lucas 3. Liam 4. Lars 5. Luuk 6. Leon 7. Lenn 8. Luuk 9. Léo 10. Léonie Deze namen hebben een vergelijkbare klank, stijl of betekenis als Leo, en kunnen een alternatief bieden voor ouders die op zoek zijn naar een soortgelijke naam.