De historie van de naam Lewis

De naam Lewis is van oorsprong een Schotse variant van de naam Louis. Het is afgeleid van het Duitse woord "hlud", wat "roem" betekent, en "wig", wat "strijd" of "strijder" betekent. De naam Lewis heeft dus een betekenis van "beroemde strijder".

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Lewis is van oudsher een jongensnaam, maar tegenwoordig wordt het ook gebruikt als unisex naam. Het kan dus zowel aan jongens als aan meisjes worden gegeven.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Lewis niet heel vaak gebruikt, maar de populariteit ervan is de afgelopen jaren wel toegenomen. In 2020 werden er 113 jongens en 12 meisjes met de naam Lewis geboren. Het staat op de 102e plaats in de lijst van populaire jongensnamen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Lewis bestaat uit vijf letters en telt twee lettergrepen. Het wordt uitgesproken als "LEW-iss".

Namen die lijken op Lewis

Als je de naam Lewis leuk vindt, maar toch op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je misschien ook mooi vindt: 1. Louis 2. Liam 3. Levi 4. Lucas 5. Lars 6. Finn 7. Jesse 8. Noah 9. Max 10. Sam Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of een vergelijkbare betekenis als Lewis. Ze zijn allemaal stoer en tijdloos, net als Lewis zelf.