De historie van de naam Lincoln

De naam Lincoln heeft een interessante historie die teruggaat tot de oude Angelsaksische periode. Het is afgeleid van de Oud-Engelse woorden "lind", wat "meer" betekent, en "colne", wat "nederzetting bij een rivier" betekent. Hierdoor kan de naam worden geïnterpreteerd als "nederzetting bij de meer".

Een unisex naam

Lincoln is een unisex naam, wat betekent dat het zowel aan jongens als meisjes kan worden gegeven. Hoewel het oorspronkelijk vaker werd gebruikt als jongensnaam, heeft het de laatste jaren populariteit gewonnen als meisjesnaam. Het is een naam die kracht en zelfvertrouwen uitstraalt, wat het aantrekkelijk maakt voor veel ouders.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Lincoln nog vrij zeldzaam. Volgens de Nederlandse Voornamenbank werd de naam in 2020 slechts 9 keer gegeven, waarvan 5 keer aan jongens en 4 keer aan meisjes. Hoewel het nog geen populaire keuze is, neemt de populariteit van de naam gestaag toe.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Lincoln bestaat uit 7 letters en heeft 2 lettergrepen. Het is een naam die kort maar krachtig is, waardoor het gemakkelijk te onthouden en uit te spreken is.

10 Namen die lijken op Lincoln

Als je de naam Lincoln leuk vindt, zijn hier 10 namen die een vergelijkbare uitstraling hebben: 1. Landon 2. Hudson 3. Mason 4. Carson 5. Brooklyn 6. London 7. Logan 8. Harper 9. Emerson 10. Addison Deze namen hebben een vergelijkbare stoere en eigentijdse uitstraling als Lincoln, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn als je op zoek bent naar een vergelijkbare naamstijl.