De naam Lino: een betekenisvolle geschiedenis

De naam Lino is een naam met een rijke geschiedenis en betekenis. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de herkomst van de naam, of het een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam is, hoe vaak de naam in Nederland voorkomt en enkele vergelijkbare namen.

Herkomst en betekenis

De naam Lino heeft zijn oorsprong in het Latijnse woord "linum", wat "vlas" betekent. Vlas is een plant die voornamelijk wordt verbouwd voor de productie van linnen. De naam Lino kan dus worden geassocieerd met de eigenschappen van vlas, zoals flexibiliteit, duurzaamheid en veelzijdigheid.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Lino wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam. Hoewel de naam in sommige culturen ook aan meisjes kan worden gegeven, is het over het algemeen meer gebruikelijk als jongensnaam.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Lino redelijk zeldzaam. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 slechts 15 jongens met de naam Lino geboren. Dit maakt het tot een unieke en ongebruikelijke keuze voor ouders die op zoek zijn naar een originele naam voor hun kind.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Lino bestaat uit vier letters en heeft twee lettergrepen. Dit maakt het een korte en krachtige naam die gemakkelijk te onthouden is.

Vergelijkbare namen

Als je de naam Lino leuk vindt, maar op zoek bent naar andere opties, zijn hier enkele namen die vergelijkbaar zijn: 1. Lenn 2. Milo 3. Nino 4. Linus 5. Lio 6. Luka 7. Finn 8. Jeno 9. Enzo 10. Rico Deze namen hebben allemaal een vergelijkbaar geluid of spelling als Lino en kunnen dus als alternatieve opties worden overwogen.

Conclusie

De naam Lino heeft een rijke geschiedenis en betekenis die teruggaat tot het Latijnse woord "linum". Hoewel het voornamelijk als jongensnaam wordt gebruikt, kan het ook aan meisjes worden gegeven. In Nederland is de naam Lino zeldzaam en uniek. Met slechts 15 jongens die in 2020 deze naam kregen, is het een originele keuze voor ouders die iets anders willen. Als je op zoek bent naar vergelijkbare namen, zijn er verschillende opties om te overwegen. Of je nu kiest voor Lino of een van zijn alternatieven, het is een naam die zeker indruk zal maken.