De historie van de naam Matisse

De naam Matisse is een Franse naam die zijn oorsprong vindt in het Latijnse woord "Matthaeus", wat "geschenk van God" betekent. Het is een naam die vaak geassocieerd wordt met de bekende Franse kunstenaar Henri Matisse, die een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van het impressionisme en het fauvisme.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Matisse wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, maar het kan ook als meisjesnaam worden gebruikt. Het is dus een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes geschikt is. Dit maakt de naam erg veelzijdig en populair onder ouders die op zoek zijn naar een naam die niet per se aan een geslacht gebonden is.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Matisse niet heel vaak gebruikt, maar hij wint wel aan populariteit. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) stond de naam Matisse in 2020 op de 198e plaats van meest gekozen jongensnamen. In dat jaar zijn er 132 jongens met de naam Matisse geboren.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Matisse bestaat uit twee lettergrepen en telt in totaal zeven letters. De uitspraak van de naam is ma-TEES.

Namen die lijken op Matisse

Als je de naam Matisse mooi vindt, maar op zoek bent naar andere opties, zijn hier tien namen die vergelijkbaar zijn: 1. Matteo 2. Mattias 3. Maxime 4. Milan 5. Tobias 6. Mathis 7. Mattijs 8. Matthias 9. Matz 10. Martijn Deze namen hebben een vergelijkbare klank en stijl als Matisse, maar hebben elk hun eigen unieke karakter. Het kan een goede bron van inspiratie zijn bij het kiezen van een naam voor je kind.