De historie van de naam Michiel

De naam Michiel is een Nederlandse variant van de naam Michael, die zijn oorsprong heeft in het Hebreeuws. Michael betekent "Wie is als God?" en was een veelvoorkomende naam in de Bijbel. In de loop der tijd is de naam verspreid over verschillende culturen en talen, waaronder het Nederlands.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Michiel is een traditionele jongensnaam en wordt over het algemeen niet als meisjesnaam gebruikt. Hoewel het technisch gezien een unisex naam zou kunnen zijn, wordt het vrijwel uitsluitend aan jongens gegeven.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Michiel redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de meest recente gegevens van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) waren er in 2020 ongeveer 23.000 mannen in Nederland met de naam Michiel. Hoewel het aantal geboortes met deze naam in de afgelopen jaren is afgenomen, blijft het nog steeds een bekende en geliefde keuze voor ouders.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Michiel bestaat uit zeven letters en heeft twee lettergrepen. Het wordt uitgesproken als "mi-chie-l".

Namen die lijken op Michiel

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Michiel, zijn hier tien suggesties: 1. Michiel 2. Michael 3. Mitchell 4. Michiel 5. Marcel 6. Mikel 7. Miguel 8. Michel 9. Mitchel 10. Michal Deze namen hebben vergelijkbare klanken en kunnen een goede alternatieve keuze zijn als je de naam Michiel leuk vindt, maar toch iets unieks wilt.