De naam Mika: Een historische betekenis

De naam Mika is een naam met een rijke geschiedenis en betekenis. Het is zowel een jongens- als meisjesnaam en kan worden beschouwd als een unisex naam. Deze naam is afgeleid van verschillende culturen en heeft verschillende betekenissen in verschillende talen.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Mika is een naam die zowel aan jongens als meisjes kan worden gegeven. Het is een unisex naam, wat betekent dat het niet specifiek is toegewezen aan een bepaald geslacht. Het kan worden gebruikt om de genderneutrale identiteit van een persoon te benadrukken en wordt steeds populairder als zodanig.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Mika redelijk populair. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 in totaal 430 jongens en 108 meisjes met de naam Mika. Hoewel de naam vaker aan jongens wordt gegeven, is het ook geliefd bij meisjes.

Letters en lettergrepen

De naam Mika bestaat uit vier letters en twee lettergrepen. Het heeft een eenvoudige en korte structuur, wat het aantrekkelijk maakt voor ouders die op zoek zijn naar een simpele en toch krachtige naam voor hun kind.

Alternatieven voor de naam Mika

Als je de naam Mika leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je misschien ook interessant vindt: 1. Mikael 2. Mikko 3. Mikayla 4. Mikaela 5. Miko 6. Mikail 7. Mikaelia 8. Mikaylah 9. Miklos 10. Mikaelah Deze namen hebben vergelijkbare klanken en kunnen dienen als alternatieven voor Mika, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en smaak.

Conclusie

Mika is een veelzijdige naam met een historische betekenis en een brede toepasbaarheid. Het kan worden gebruikt als jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam. In Nederland is de naam redelijk populair en het heeft een eenvoudige structuur met vier letters en twee lettergrepen. Als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Mika, zijn er verschillende alternatieven beschikbaar om uit te kiezen.