De historie van de naam Milas

De naam Milas heeft een interessante historie die teruggaat tot de oudheid. De oorsprong van deze naam is te vinden in verschillende culturen, waaronder het Grieks, het Hebreeuws en het Turks. In het Grieks betekent Milas "sterk" of "moedig", terwijl het in het Hebreeuws "gevraagd door God" betekent. In het Turks betekent de naam Milas "mooie adelaar".

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Milas wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam. Hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam kan worden gebruikt, komt dit minder vaak voor. De naam heeft een stoere en robuuste uitstraling, wat het populair maakt onder ouders die op zoek zijn naar een krachtige naam voor hun zoon.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Milas redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de laatste statistieken van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) stonden er in 2020 in totaal 228 jongens geregistreerd met de naam Milas. Hoewel het dus geen zeer veelgebruikte naam is, is het zeker geen zeldzaamheid.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Milas bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. Dit maakt het een relatief korte naam, wat het gemakkelijk uitspreekbaar maakt en goed past bij een verscheidenheid aan achternaamcombinaties.

Namen die lijken op Milas

Als je de naam Milas mooi vindt, maar op zoek bent naar alternatieven, zijn er verschillende vergelijkbare namen die je zou kunnen overwegen. Hier zijn 10 namen die lijken op Milas: 1. Milam 2. Milan 3. Miles 4. Mika 5. Miron 6. Mikel 7. Mio 8. Miro 9. Milen 10. Miltos Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of een vergelijkbare betekenis als Milas, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar een soortgelijke naam.