De historie van de naam Midas

De naam Midas heeft een rijke historie die teruggaat tot de oude Griekse mythologie. In de Griekse mythologie was Midas de legendarische koning van Frygië. Hij staat vooral bekend om zijn beruchte 'Midas Touch', waarbij alles wat hij aanraakte in goud veranderde. Deze mythe heeft ervoor gezorgd dat de naam Midas symbool staat voor rijkdom en overvloed.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Midas is in Nederland voornamelijk een jongensnaam. Hoewel de naam in principe ook aan meisjes gegeven kan worden, wordt hij toch vaker aan jongens gegeven. Dit kan te maken hebben met de stoere en krachtige uitstraling van de naam, die vaak geassocieerd wordt met mannelijkheid.

Populariteit in Nederland

De naam Midas is in Nederland niet heel erg populair, maar komt wel regelmatig voor. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 in totaal 80 jongens met de naam Midas geboren. Hoewel dit geen enorm aantal is, laat het wel zien dat er nog steeds ouders zijn die de naam Midas kiezen voor hun pasgeboren zoon.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Midas bestaat uit 5 letters en 2 lettergrepen. De eerste lettergreep is 'Mi' en de tweede lettergreep is 'das'.

Namen die lijken op Midas

Als je de naam Midas mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die qua klank of betekenis op Midas lijken: 1. Milo 2. Silas 3. Elias 4. Noah 5. Liam 6. Finn 7. Levi 8. Jonas 9. Casper 10. Viggo Deze namen hebben allemaal een stoere en krachtige uitstraling, vergelijkbaar met Midas. Ze zijn allemaal geschikt voor zowel jongens als meisjes, waardoor ze een unisex karakter hebben.