De historie van de naam Midas

De naam Midas heeft een rijke historie die teruggaat tot de Griekse mythologie. Midas was een legendarische koning van Phrygië, een oude regio in het huidige Turkije. Hij staat vooral bekend om zijn gouden aanraking, waarbij alles wat hij aanraakte in goud veranderde.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Midas is oorspronkelijk een jongensnaam, maar tegenwoordig wordt het ook steeds vaker gebruikt als meisjesnaam. Het kan dus als unisex naam worden beschouwd.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Midas redelijk zeldzaam. Volgens de meest recente gegevens van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) waren er in 2020 slechts 39 jongens en 7 meisjes die de naam Midas kregen. Hierdoor behoort de naam tot de minder populaire namen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Midas bestaat uit 5 letters en wordt uitgesproken in 2 lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te onthouden is.

Namen die lijken op Midas

Als je de naam Midas leuk vindt, zijn er ook andere namen die vergelijkbaar zijn en dezelfde sfeer uitstralen. Hieronder volgt een lijstje van 10 namen die lijken op Midas: 1. Milo 2. Maximus 3. Mats 4. Xander 5. Finn 6. Silas 7. Joris 8. Liam 9. Casper 10. Daan Deze namen hebben allemaal een stoere en moderne uitstraling, net als Midas. Ze zijn kort en krachtig, waardoor ze perfect passen bij ouders die op zoek zijn naar een unieke en trendy naam voor hun kind. Kortom, Midas is een historische naam met een interessante achtergrond. Het kan zowel als jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam worden gebruikt. Hoewel het in Nederland niet erg vaak voorkomt, heeft het een speciale betekenis en kan het een geweldige keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar een unieke naam voor hun kind.