De historie van de naam Miran

De naam Miran heeft een interessante historie en wordt zowel als jongensnaam, meisjesnaam als unisex naam gebruikt. De oorsprong van de naam is echter te herleiden naar het Perzisch. In het Perzisch betekent Miran "prins" of "edelman". Het is een naam die vaak geassocieerd wordt met adel en nobelheid.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Miran wordt zowel als jongensnaam, meisjesnaam als unisex naam gebruikt. Het is een naam die door ouders over de hele wereld wordt gekozen voor hun kinderen. In sommige culturen wordt het echter vaker gegeven aan jongens dan aan meisjes. In Nederland is het gebruik van de naam Miran vrij gelijk verdeeld tussen jongens en meisjes.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Miran redelijk zeldzaam. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zijn er ongeveer 100 tot 150 mensen met de naam Miran in Nederland. Dit maakt het een unieke en bijzondere naam.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Miran bestaat uit vijf letters en heeft twee lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te onthouden is.

Namen die lijken op Miran

Als je de naam Miran mooi vindt, maar toch op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die qua klank en stijl op Miran lijken: 1. Miriam 2. Miranthe 3. Milan 4. Mirko 5. Mira 6. Mirabel 7. Mirinda 8. Mirna 9. Miranda 10. Mirco Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank en kunnen een alternatief zijn als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Miran.

Conclusie

Miran is een Perzische naam met een rijke historie. Het wordt zowel als jongensnaam, meisjesnaam als unisex naam gebruikt. Hoewel het in Nederland niet veel voorkomt, is het een unieke en bijzondere naam. Met vijf letters en twee lettergrepen is het een korte en krachtige naam. Als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam, kunnen namen zoals Miriam, Milan of Mirabel een goede optie zijn.