De historie van de naam Mitch

De naam Mitch is een Engelse afkorting van de naam Mitchell, wat op zijn beurt weer een verkorte vorm is van de Hebreeuwse naam Michael. Michael betekent "wie is als God?" en is een veelvoorkomende naam in verschillende culturen.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Mitch is over het algemeen bekend als een jongensnaam. Hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam kan worden gebruikt, is het voornamelijk geassocieerd met jongens.

Gebruik in Nederland

In Nederland is de naam Mitch redelijk populair, maar behoort hij niet tot de meest voorkomende namen. Volgens de laatste gegevens van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden er in 2020 in totaal 117 jongens met de naam Mitch geboren. Dit plaatst de naam op de 333e positie in de lijst van populairste jongensnamen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Mitch bestaat uit vier letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Mitch

Als je de naam Mitch leuk vindt, maar op zoek bent naar alternatieven, zijn hier tien namen die qua klank of spelling vergelijkbaar zijn: 1. Mitchel 2. Michael 3. Mitchum 4. Mitchell 5. Richie 6. Rich 7. Mick 8. Mickey 9. Mitcham 10. Mitchson Deze namen delen enkele gelijkenissen met Mitch en kunnen een goede keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar vergelijkbare namen met een eigen unieke twist. Kortom, Mitch is een historisch afgeleide naam met een jongensnaamassociatie. Hoewel het in Nederland niet tot de meest voorkomende namen behoort, blijft het een populaire keuze voor ouders die op zoek zijn naar een korte en krachtige naam voor hun zoon. Als alternatief kunnen namen zoals Mitchel, Michael of Mitchell ook in overweging worden genomen.