De historie van de naam Mohamad

De naam Mohamad heeft een rijke historie die teruggaat tot het ontstaan van de islam. Het is een Arabische naam die is afgeleid van het woord "muhammad", wat "geprezen" of "lofwaardig" betekent. Volgens de islamitische traditie was Mohamad de laatste profeet en boodschapper van God.

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Mohamad is van oorsprong een jongensnaam, maar in sommige culturen wordt het ook als meisjesnaam gebruikt. Het wordt echter vaker geassocieerd met jongens. Het is een naam die veel voorkomt onder moslims over de hele wereld.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Mohamad redelijk populair. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank stond de naam in 2020 op de 104e plaats van populairste jongensnamen in Nederland. Er werden dat jaar in totaal 144 jongens met de naam Mohamad geboren.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Mohamad bestaat uit 7 letters en heeft 3 lettergrepen: Mo-ha-mad.

Namen die lijken op Mohamad

Als je de naam Mohamad mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die je zou kunnen overwegen: 1. Mohammed 2. Ahmad 3. Ibrahim 4. Ali 5. Mustafa 6. Hassan 7. Omar 8. Khalid 9. Youssef 10. Abdullah Deze namen hebben vergelijkbare Arabische en islamitische roots en worden ook vaak geassocieerd met de islamitische cultuur en tradities. Al met al is de naam Mohamad een historische en betekenisvolle naam die zowel voor jongens als meisjes wordt gebruikt. Het is een naam die geliefd is bij veel moslims en die een belangrijke rol speelt binnen de islamitische traditie. Met zijn 7 letters en 3 lettergrepen heeft de naam Mohamad een mooie en evenwichtige klank.