De historie van de naam Noam

De naam Noam is van oorsprong een Hebreeuwse naam en heeft een rijke historie. In de Hebreeuwse taal betekent Noam "genade" of "lieflijkheid". Het is een naam die vooral voorkomt in Joodse gemeenschappen en wordt traditioneel gegeven aan jongens.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Noam is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam wordt gebruikt. Het kan als unisex naam worden beschouwd vanwege het ontbreken van een uitgesproken genderassociatie.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Noam redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de Nederlandse Voornamenbank waren er in 2020 ongeveer 250 jongens die de naam Noam droegen. Het is dus geen alledaagse naam, maar ook zeker geen zeldzaamheid.

Aantal letters en lettergrepen

Noam bestaat uit vier letters en heeft één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Noam

Als je de naam Noam mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je misschien ook leuk vindt: 1. Liam 2. Noah 3. Milan 4. Sem 5. Finn 6. Levi 7. Sam 8. Sven 9. Daan 10. Luuk Deze namen hebben een vergelijkbare klank of stijl als Noam, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn als je op zoek bent naar een naam met een vergelijkbare uitstraling.