De historie van de naam Robert

De naam Robert heeft een rijke historie die teruggaat tot de middeleeuwen. Het is een Germaanse naam die is afgeleid van de woorden "hrod" wat "roem" betekent en "beraht" wat "schijnen" betekent. Hierdoor kan de naam worden vertaald als "schitterende roem" of "beroemde glans".

Een jongensnaam, maar soms ook unisex

Robert is over het algemeen bekend als een jongensnaam. Het wordt echter ook wel eens gebruikt als een unisex naam, hoewel dit minder vaak voorkomt.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Robert redelijk populair. Volgens de meest recente gegevens van het Nederlandse bevolkingsregister, waren er in 2020 ongeveer 37.000 mannen en jongens met deze naam. Hoewel de populariteit van de naam in de afgelopen decennia is afgenomen, blijft het nog steeds een veelvoorkomende keuze voor ouders.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Robert bestaat uit zes letters en twee lettergrepen. Het is een eenvoudige, maar toch krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Robert

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Robert, zijn hier enkele suggesties: 1. Robbert 2. Robin 3. Rupert 4. Ruben 5. Roland 6. Ronald 7. Albert 8. Gerard 9. Norbert 10. Robertus Hoewel deze namen vergelijkbaar klinken, hebben ze allemaal een eigen unieke betekenis en geschiedenis.