De naam Rowan: een geschiedenis

De naam Rowan is een naam met een rijke geschiedenis en betekenis. Deze naam heeft Keltische oorsprong en is afgeleid van het Gaelische woord "ruadhán", wat "kleine rode" betekent. Hoewel het oorspronkelijk een Ierse achternaam was, wordt het tegenwoordig ook veel gebruikt als voornaam.

Een unisex naam

Rowan is een unisex naam, wat betekent dat het zowel als jongensnaam als meisjesnaam gebruikt kan worden. Het is een populaire keuze voor ouders die op zoek zijn naar een genderneutrale naam voor hun kind.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Rowan regelmatig gebruikt. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) stond Rowan in 2020 op de 68e plaats van populairste jongensnamen. Voor meisjes stond de naam op de 239e plaats. Hoewel het iets vaker wordt gebruikt als jongensnaam, is het nog steeds een geliefde keuze voor beide geslachten.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Rowan bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. Het is een relatief korte naam, maar heeft toch een sterke en krachtige klank.

Namen die lijken op Rowan

Als je de naam Rowan leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je misschien ook mooi vindt: 1. Logan 2. Owen 3. Quinn 4. Dylan 5. Ryan 6. Finn 7. Harper 8. Riley 9. Morgan 10. Jordan Deze namen hebben dezelfde uniseks uitstraling en kunnen zowel voor jongens als meisjes gebruikt worden. Ze hebben ook een vergelijkbare moderne klank en populariteit.