De naam Emmanuel: Een betekenisvolle geschiedenis

De naam Emmanuel is een naam met een rijke historie en betekenis. In dit artikel zullen we deze naam van dichtbij bekijken, inclusief informatie over het geslacht van de naam, populariteit in Nederland, en enkele vergelijkbare namen.

Is Emmanuel een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Emmanuel is oorspronkelijk een jongensnaam, afgeleid van het Hebreeuwse woord "Immanuël", wat "God is met ons" betekent. Deze naam wordt vaak geassocieerd met het christendom, vanwege de vermelding ervan in het Nieuwe Testament van de Bijbel. Hoewel Emmanuel traditioneel als een jongensnaam wordt beschouwd, wordt het tegenwoordig ook steeds vaker gebruikt als een unisex naam. Dit betekent dat het zowel voor jongens als meisjes kan worden gebruikt.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Emmanuel niet extreem populair, maar wordt nog steeds regelmatig gebruikt. Volgens de Nederlandse Voornamenbank waren er in 2020 in totaal 92 jongens en 26 meisjes die de naam Emmanuel kregen. Hiermee staat het niet hoog in de ranglijst van populaire namen, maar het behoudt zijn betekenis en uniciteit.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Emmanuel bestaat uit 8 letters en heeft 4 lettergrepen: "Em-ma-nu-el". Dit maakt het een naam met een mooie ritmiek en een aangename klank.

Vergelijkbare namen

Als je de naam Emmanuel mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die je kunt overwegen: 1. Emanuel 2. Emmanuelle 3. Emilio 4. Emanuelly 5. Emma 6. Manuela 7. Manuel 8. Emelie 9. Eliah 10. Samuel Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank, betekenis of oorsprong als Emmanuel, wat ze goede alternatieven maakt voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.

Conclusie

Emmanuel is een betekenisvolle naam met een rijke geschiedenis. Het kan zowel als jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam worden gebruikt. Hoewel het niet extreem populair is in Nederland, behoudt het zijn uniciteit en betekenis. Als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Emmanuel, zijn er verschillende alternatieven om te overwegen.