De geschiedenis van de naam Ensar

De naam Ensar is van Turkse oorsprong en heeft een rijke geschiedenis. Het is afgeleid van het Arabische woord 'ansar', wat 'helper' of 'supporter' betekent. In de islamitische traditie verwijst het naar de bewoners van de stad Medina, die de profeet Mohammed en zijn volgelingen verwelkomden en ondersteunden toen ze van Mekka naar Medina migreerden.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Ensar is voornamelijk een jongensnaam. Hoewel het theoretisch gezien ook als meisjesnaam kan worden gebruikt, wordt het meestal aan jongens gegeven. Het heeft een sterke en krachtige betekenis, wat het aantrekkelijk maakt voor ouders die op zoek zijn naar een naam die zelfvertrouwen en vastberadenheid uitstraalt.

Gebruik in Nederland

In Nederland is de naam Ensar niet bijzonder populair, maar wordt hij wel regelmatig gebruikt. Volgens gegevens van de Nederlandse Voornamenbank is de naam in de afgelopen jaren enkele tientallen keren gegeven aan pasgeboren jongens. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, heeft Ensar toch een unieke en betekenisvolle klank die ouders aanspreekt.

Aantal letters en lettergrepen

Ensar bestaat uit 5 letters en heeft 2 lettergrepen. De naam wordt uitgesproken als En-sar, waarbij de klemtoon op de eerste lettergreep ligt.

Alternatieve namen

Als je de naam Ensar leuk vindt, maar op zoek bent naar andere opties, zijn hier 10 namen die enigszins lijken op Ensar: 1. Emir 2. Eren 3. Enes 4. Emre 5. Ender 6. Ensor 7. Eshan 8. Esra 9. Elsar 10. Ehsan Deze namen hebben vergelijkbare klanken en een vergelijkbare stijl als Ensar, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam, maar toch iets anders willen.