De historie van de naam Eric

De naam Eric is van oorsprong een Scandinavische naam die teruggaat naar de oude Noorse mythologie. In de Noorse mythologie was Erik de Rode een bekende Viking die bekend stond om zijn avontuurlijke geest en ontdekkingsreizen. De naam Eric betekent dan ook "eeuwige heerser" of "altijd machtig".

Een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Eric is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam wordt gebruikt. In Scandinavische landen wordt het vaker als een unisex naam gezien. Het is echter belangrijk op te merken dat de jongensvariant van Eric vaker voorkomt dan de meisjesvariant.

Gebruik van de naam Eric in Nederland

In Nederland is de naam Eric redelijk populair. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zijn er momenteel ongeveer 6.000 mensen met de naam Eric in Nederland. De populariteit van de naam is de afgelopen decennia enigszins afgenomen, maar het blijft een bekende naam.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Eric bestaat uit vier letters en twee lettergrepen. Het is een relatief korte naam, maar heeft toch een krachtige en stoere uitstraling.

Namen die lijken op Eric

Als je op zoek bent naar namen die lijken op Eric, zijn hier enkele suggesties: 1. Erik 2. Erik-Jan 3. Rick 4. Eric-Jan 5. Erwin 6. Arjen 7. Dirk 8. Victor 9. Mark 10. Jeroen