De naam Espen: een geschiedenis

Espen is een Scandinavische naam die zijn oorsprong vindt in Noorwegen. Het is een jongensnaam die ook wel als unisex naam wordt gebruikt. De naam Espen is al eeuwenoud en heeft een rijke historie.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex?

In Noorwegen wordt de naam Espen voornamelijk gebruikt als jongensnaam, maar het kan ook als unisex naam worden gebruikt. In andere landen, waaronder Nederland, wordt Espen vaker geassocieerd met jongens.

Populariteit in Nederland

Hoewel de naam Espen in Nederland niet extreem populair is, wint hij de laatste jaren aan populariteit. Volgens de Nederlandse Voornamenbank zijn er in 2020 28 jongens met de naam Espen geboren. Hiermee staat de naam op de 791e plaats van meest gegeven jongensnamen.

Letters en lettergrepen

Espen bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. Het wordt uitgesproken als "es-pen".

Namen die lijken op Espen

Als je de naam Espen mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je misschien leuk vindt: 1. Jasper 2. Liam 3. Milan 4. Finn 5. Silas 6. Levi 7. Casper 8. Ruben 9. Sven 10. Mats Deze namen hebben dezelfde stoere en Scandinavische uitstraling als Espen, en zijn mogelijk ook geschikt voor jouw kind.

Conclusie

Espen is een Scandinavische jongensnaam met een rijke historie. Hoewel de naam in Nederland nog niet heel populair is, neemt de populariteit ervan toe. Espen bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. Als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam, zijn er genoeg alternatieven te vinden, zoals Jasper, Liam en Milan.