De naam Joah: een historische betekenis en oorsprong

De naam Joah is een unisex naam met een rijke historie en betekenis. De naam is afgeleid van het Hebreeuwse woord "יוֹאָח" (Joach), wat "Jahweh is broeder" of "Jahweh heeft broederschap getoond" betekent. Het wordt ook wel geassocieerd met de betekenis "God is verzoenend" of "God heeft genade getoond". De naam is voornamelijk bekend vanwege zijn religieuze context en komt veel voor in de Bijbel.

Een unisex naam voor jongens en meisjes

Hoewel Joah oorspronkelijk als een jongensnaam wordt beschouwd, wordt het tegenwoordig ook steeds vaker als een meisjesnaam gebruikt. Dit komt door de toenemende populariteit van unisex namen, waarbij ouders ervoor kiezen om hun kinderen namen te geven die zowel voor jongens als meisjes geschikt zijn.

Populariteit in Nederland

In Nederland is Joah een redelijk zeldzame naam. Volgens de meest recente gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in het jaar 2020 slechts 16 jongens en 4 meisjes met de naam Joah geregistreerd. Dit maakt het tot een unieke en bijzondere keuze voor ouders die op zoek zijn naar een minder voorkomende naam voor hun kind.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Joah bestaat uit vier letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk uit te spreken is. De eenvoud van de naam draagt bij aan zijn charme en tijdloosheid.

Namen vergelijkbaar met Joah

Als je de naam Joah mooi vindt, maar op zoek bent naar alternatieven, zijn hier tien namen die een vergelijkbare klank of betekenis hebben: 1. Noah 2. Jonah 3. Joaquin 4. Jona 5. Johan 6. Josiah 7. Josua 8. Joël 9. Joshua 10. Job Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of betekenis als Joah, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn voor ouders die een vergelijkbare naam willen, maar iets anders willen klinken.

Conclusie

Joah is een historische en betekenisvolle unisex naam die zowel voor jongens als meisjes geschikt is. Hoewel het in Nederland niet een veelvoorkomende naam is, heeft het een tijdloze charme en een religieuze betekenis. Met slechts vier letters en één lettergreep is Joah een eenvoudige naam die gemakkelijk uit te spreken en te onthouden is. Als je op zoek bent naar een naam die lijkt op Joah, kunnen namen zoals Noah, Jonah en Joaquin goede alternatieven zijn.