De naam Joah: een historische betekenis en oorsprong

De naam Joah is een bijzondere naam met een rijke historie. Deze naam kan zowel een jongensnaam als een meisjesnaam zijn, maar wordt over het algemeen vaker geassocieerd met jongens. De naam Joah heeft een unisex karakter, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes geschikt is. De oorsprong van de naam Joah is te vinden in het Hebreeuws. Het is afgeleid van het woord "Yahweh", wat verwijst naar de goddelijke naam van God in de Bijbel. Hierdoor heeft de naam Joah een spirituele betekenis en wordt het vaak geassocieerd met goddelijkheid en geloof.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Joah redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de laatste cijfers van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 in totaal 121 jongens die de naam Joah kregen. Dit plaatst de naam Joah op de 135e positie in de lijst van populairste jongensnamen in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Joah bestaat uit vier letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te onthouden is.

Namen vergelijkbaar met Joah

Als je de naam Joah mooi vindt, zijn er nog veel andere namen die vergelijkbaar zijn en dezelfde sfeer uitstralen. Hier zijn 10 namen die lijken op de naam Joah: 1. Noah 2. Jonah 3. Jona 4. Job 5. Joas 6. Jonaïm 7. Joël 8. Josiah 9. Johan 10. Jochem Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of betekenis als Joah en kunnen een goede alternatieve keuze zijn als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam.

Conclusie

De naam Joah is een historische naam met een betekenis die teruggaat naar het Hebreeuws. Het is een unisex naam die vaker geassocieerd wordt met jongens. In Nederland is Joah redelijk populair, maar niet overmatig veelvoorkomend. Met vier letters en één lettergreep is Joah een korte en krachtige naam. Als je de naam Joah mooi vindt, zijn er verschillende vergelijkbare namen waar je uit kunt kiezen.