De naam Kayra: Een betekenisvolle geschiedenis

De naam Kayra is een naam die veel betekenis met zich meedraagt. Het is een naam die zowel voor jongens als meisjes wordt gebruikt, waardoor het een unisex naam is. De oorsprong van de naam Kayra is echter niet eenduidig vast te stellen, maar er zijn verschillende mogelijke herkomsten.

Historische betekenissen en herkomst

De naam Kayra heeft meerdere mogelijke herkomsten. In het Turks verwijst de naam naar "puur" of "helder" en wordt het vaak geassocieerd met zuiverheid en reinheid. In sommige culturen wordt Kayra ook geassocieerd met "koning" of "koningin", wat wijst op een majestueuze betekenis van de naam.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex

Kayra is een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes kan worden gebruikt. Het is een naam die steeds populairder wordt onder ouders die op zoek zijn naar een naam die genderneutraal is en gelijkwaardigheid symboliseert.

Populariteit in Nederland

Hoewel de naam Kayra nog niet zo bekend is in Nederland, wint het wel aan populariteit. Volgens de Nederlandse Voornamenbank werd de naam Kayra in 2020 aan 40 meisjes en 10 jongens gegeven. Hoewel het nog geen veelvoorkomende naam is, is de trend stijgende.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Kayra bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. Dit maakt het een korte en krachtige naam die gemakkelijk te onthouden is.

Vergelijkbare namen

Als je de naam Kayra leuk vindt, zijn er nog andere namen die je misschien ook interessant vindt. Hier is een lijstje van 10 namen die lijken op Kayra: 1. Kyra 2. Kaya 3. Kara 4. Kaylee 5. Kaira 6. Kaylin 7. Kaira 8. Kyrie 9. Kera 10. Kaia Deze namen hebben vergelijkbare klanken en kunnen een alternatief bieden voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam als Kayra.

Een betekenisvolle keuze

De naam Kayra draagt een diepe betekenis met zich mee en kan een symbolische keuze zijn voor ouders die waarde hechten aan zuiverheid, gelijkwaardigheid en kracht. Met zijn unisex karakter en groeiende populariteit, is Kayra een naam die zeker de aandacht trekt en een betekenisvolle keuze kan zijn voor een kind.