De historie van de naam Kayra

De naam Kayra is een unieke naam met een interessante historie. Hoewel de exacte oorsprong van de naam onbekend is, wordt aangenomen dat het een Turkse oorsprong heeft. In het Turks betekent Kayra "nobel" en "waardevol". De naam heeft ook verschillende betekenissen in andere culturen, zoals "goddelijk" in het Sanskriet en "puur" in het Hebreeuws.

Een unisex naam

Kayra is een unisex naam, wat betekent dat het zowel aan jongens als meisjes kan worden gegeven. Deze genderneutrale eigenschap maakt de naam extra bijzonder en populair onder ouders die op zoek zijn naar een unieke naam voor hun kind.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Kayra redelijk zeldzaam. Volgens de laatste gegevens van de Nederlandse Voornamenbank, die gegevens verzamelt over de populariteit van namen in Nederland, komt de naam Kayra minder dan 100 keer voor. Dit maakt het een relatief unieke keuze voor ouders die graag een naam willen die niet vaak voorkomt.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Kayra bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. Dit maakt het een kort en gemakkelijk uit te spreken naam. De eenvoudige uitspraak draagt bij aan de aantrekkelijkheid van de naam voor veel ouders.

Namen die lijken op Kayra

Als je de naam Kayra mooi vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je misschien leuk vindt: 1. Kyra 2. Kaia 3. Kaya 4. Kara 5. Kira 6. Kaylee 7. Kai 8. Kyran 9. Kylan 10. Keanu Deze namen delen een vergelijkbare klank of spelling met Kayra en kunnen dienen als alternatieve opties voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam. Al met al is de naam Kayra een unieke, genderneutrale naam met een betekenis die zowel waardevol als nobel is. Hoewel het niet vaak voorkomt in Nederland, heeft het zeker de potentie om een populaire keuze te worden voor ouders die op zoek zijn naar iets speciaals voor hun kind.