De naam Kyan: Een historische achtergrond

De naam Kyan is een unisex naam die zowel aan jongens als meisjes kan worden gegeven. Het is een naam die zijn oorsprong vindt in verschillende culturen en landen over de hele wereld. Hoewel de exacte oorsprong van de naam niet bekend is, wordt aangenomen dat Kyan afkomstig is van het Keltische woord "cian" wat "oude" of "eeuwig" betekent.

Een unisex naam met betekenis

De naam Kyan wordt beschouwd als een unisex naam, wat betekent dat het zowel aan jongens als meisjes kan worden gegeven. Het is een naam die steeds populairder wordt, vanwege zijn unieke en moderne klank. Ouders kiezen vaak voor de naam Kyan vanwege de betekenis die erachter schuilt, namelijk "eeuwig" of "oude". Het geeft een gevoel van tijdloosheid en kracht.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Kyan redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 in totaal 185 jongens en 99 meisjes met de naam Kyan geboren. Hiermee staat de naam op de 78e plaats in de lijst van populairste jongensnamen en op de 197e plaats voor meisjesnamen.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Kyan bestaat uit vier letters en één lettergreep. De naam is kort maar krachtig en heeft een sterke klank. Dit maakt het een ideale keuze voor ouders die op zoek zijn naar een naam die gemakkelijk uit te spreken en te spellen is.

Namen die lijken op Kyan

Als je de naam Kyan leuk vindt, maar op zoek bent naar alternatieven, zijn er verschillende namen die een vergelijkbare klank hebben. Hier is een lijstje van 10 namen die lijken op Kyan: 1. Kyra 2. Kian 3. Kai 4. Ryan 5. Milan 6. Liam 7. Jayden 8. Nyan 9. Tygo 10. Lyan Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank en kunnen een goede keuze zijn als je op zoek bent naar een alternatieve naam die lijkt op Kyan.