De naam Lasse: een historische achtergrond

De naam Lasse heeft een rijke historie en is van Scandinavische oorsprong. Het is afgeleid van het Oudnoorse woord "láss", wat "laat geboren" of "laatste kind" betekent. In de Noorse mythologie verwijst de naam naar Låss, de zoon van de god Thor.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex?

Lasse is over het algemeen een jongensnaam, hoewel het in sommige gevallen ook als meisjesnaam wordt gebruikt. Het wordt echter vaker geassocieerd met jongens, en wordt zelden als unisex naam gebruikt.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Lasse redelijk populair. Volgens de meest recente gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) stond de naam Lasse in 2020 op de 87e plaats van populairste jongensnamen. Hoewel het geen topnaam is, heeft Lasse nog steeds een aanzienlijke aanwezigheid in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Lasse bestaat uit vijf letters en één lettergreep. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Lasse

Als je de naam Lasse leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je misschien ook interessant vindt: 1. Lars 2. Cas 3. Jelle 4. Levi 5. Ties 6. Finn 7. Daan 8. Luuk 9. Niek 10. Bram Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of stijl als Lasse en kunnen dus goede alternatieven zijn als je op zoek bent naar een naam met een vergelijkbaar gevoel.