De historie van de naam Lennon

De naam Lennon heeft een interessante historie die teruggaat naar de Keltische cultuur. Oorspronkelijk was Lennon een achternaam die voorkwam in Ierland en Schotland. Het was een patroniem, wat betekent dat het werd afgeleid van de voornaam van de vader. In dit geval was de naam afgeleid van de voornaam "Leannán", wat "minnaar" of "geliefde" betekent.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Lennon wordt tegenwoordig vaker gebruikt als voornaam dan als achternaam. Het kan zowel een jongensnaam als een meisjesnaam zijn, maar wordt vaak geassocieerd met jongens. Het is echter een unisex naam, wat betekent dat het aan zowel jongens als meisjes gegeven kan worden.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Lennon redelijk populair, maar komt het niet vaak voor. Volgens de laatste gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) werden er in 2020 in totaal 94 jongens en 10 meisjes met de naam Lennon geboren. Hoewel het geen veelvoorkomende naam is, heeft het zeker zijn plekje veroverd in de Nederlandse namenwereld.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Lennon bestaat uit 6 letters en heeft 2 lettergrepen. Het is een relatief korte naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Lennon

Als je de naam Lennon leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier 10 namen die je misschien ook interessant vindt: 1. Lennard 2. Lennox 3. Lenny 4. Lenne 5. Lena 6. Leona 7. Leanne 8. Leon 9. Levi 10. Logan Deze namen hebben een vergelijkbare klank of een vergelijkbare stijl als de naam Lennon, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn voor ouders die op zoek zijn naar een vergelijkbare naam.