Inleiding

In dit artikel zullen we de naam Kylian onder de loep nemen. We zullen kijken naar de historie van de naam, of het een jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam is, hoe vaak de naam in Nederland wordt gebruikt en hoeveel letters en lettergrepen de naam bevat. Tot slot zullen we een lijstje geven van 10 namen die lijken op Kylian.

Historie van de naam

De naam Kylian heeft een interessante historie. Het is afgeleid van het Ierse woord "Cillín", wat "kleine kerk" betekent. In Ierland werd deze naam traditioneel aan jongens gegeven, maar in de loop der jaren is het ook populair geworden als meisjesnaam.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Kylian wordt voornamelijk gezien als een jongensnaam, maar het kan ook als meisjesnaam gebruikt worden. Het is dus een unisex naam, wat betekent dat het zowel voor jongens als meisjes geschikt is.

Populariteit in Nederland

De naam Kylian is de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In 2020 stond de naam op de 19e plaats in de lijst van populairste jongensnamen. Dit betekent dat er dat jaar ongeveer 430 jongens met de naam Kylian zijn geboren. Als meisjesnaam komt Kylian minder vaak voor, maar het wint wel aan populariteit.

Aantal letters en lettergrepen

Kylian bestaat uit zes letters en heeft twee lettergrepen. Het wordt uitgesproken als "Kie-lee-an".

Namen die lijken op Kylian

Als je Kylian een mooie naam vindt, zijn er nog andere namen die je misschien ook leuk vindt. Hier is een lijstje van 10 namen die lijken op Kylian: 1. Kilian 2. Milan 3. Liam 4. Julian 5. Ryan 6. Tygo 7. Dylan 8. Jayden 9. Damian 10. Jaden Deze namen hebben een vergelijkbare klank of schrijfwijze als Kylian, waardoor ze een goede alternatieve keuze kunnen zijn.

Conclusie

Kylian is een naam met een interessante historie en kan zowel als jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam gebruikt worden. Het is populair in Nederland en heeft zes letters en twee lettergrepen. Als je Kylian een mooie naam vindt, zijn er ook andere namen zoals Kilian, Milan en Liam die je misschien leuk vindt.