De naam Luca: Een historische achtergrond

De naam Luca heeft een rijke historie en komt oorspronkelijk uit Italië. Het is een naam die al eeuwenlang wordt gebruikt en zijn oorsprong vindt in het Latijn. In het Latijn betekent Luca 'licht' of 'stralen'. De naam heeft dan ook een positieve en heldere betekenis.

Een unisex naam met populariteit

Luca is zowel een jongensnaam als een meisjesnaam en wordt steeds vaker als unisex naam gebruikt. Het is een naam die bekendheid heeft gekregen door zijn populariteit in verschillende landen over de hele wereld. In Italië is het voornamelijk een jongensnaam, terwijl het in andere landen, waaronder Nederland, ook veel als meisjesnaam wordt gegeven.

Populariteit in Nederland

In Nederland wordt de naam Luca steeds populairder. In 2020 stond Luca op de 12e plaats in de lijst van populairste jongensnamen en op de 69e plaats in de lijst van populairste meisjesnamen. Het is dus een naam die zowel bij jongens als meisjes geliefd is.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Luca bestaat uit vier letters en twee lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die gemakkelijk te spellen en uit te spreken is. De naam heeft een mooie balans tussen eenvoud en charme.

Namen vergelijkbaar met Luca

Als je de naam Luca mooi vindt, zijn er ook andere namen die je wellicht aanspreken. Hier is een lijstje van 10 namen die qua klank of betekenis lijken op Luca: 1. Liam 2. Levi 3. Luna 4. Lucaïs 5. Lucien 6. Lucas 7. Lina 8. Lunaïs 9. Luka 10. Louisa Deze namen delen bepaalde kenmerken met Luca en kunnen een alternatief zijn als je op zoek bent naar een vergelijkbare naam.