De historie van de naam Milan

De naam Milan heeft een rijke historie en heeft zijn oorsprong in verschillende culturen. Het is een naam die zowel als jongensnaam, meisjesnaam en unisex naam wordt gebruikt.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Milan is oorspronkelijk een jongensnaam en wordt voornamelijk gebruikt voor jongens. Echter, de naam is de afgelopen jaren ook populair geworden als meisjesnaam en wordt soms ook als unisex naam gebruikt. Dit komt doordat Milan een zachte en neutrale klank heeft, waardoor het geschikt is voor zowel jongens als meisjes.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Milan de afgelopen jaren steeds populairder geworden. In 2020 stond de naam op de 5e plaats in de lijst van populairste jongensnamen. Er werden dat jaar 685 jongens met de naam Milan geboren. Het is dus een naam die veel voorkomt, maar nog steeds bijzonder genoeg is om op te vallen.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Milan bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. Het is een korte en krachtige naam die makkelijk te onthouden is.

Namen die lijken op Milan

Als je de naam Milan leuk vindt, maar op zoek bent naar iets vergelijkbaars, zijn hier tien namen die je misschien ook mooi vindt: 1. Dylan 2. Logan 3. Nolan 4. Julian 5. Maxime 6. Robin 7. Jaden 8. Evan 9. Liam 10. Noah Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of stijl als Milan, waardoor ze een goede alternatieve keuze kunnen zijn.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *