De historie van de naam Nolan

De naam Nolan heeft een interessante historie. Het is afkomstig van het Ierse achternaam "Ó Nualláin", wat "afstammeling van Nuallán" betekent. Nuallán is op zijn beurt afgeleid van het Ierse woord "nuall", wat "edel" of "beroemd" betekent. De naam werd oorspronkelijk gebruikt als achternaam, maar is in de loop der tijd ook steeds vaker gebruikt als voornaam.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Nolan wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, hoewel het ook wel eens als meisjesnaam wordt gebruikt. Het wordt echter vaker geassocieerd met jongens. Het heeft een stoere klank en wordt vaak geassocieerd met moed en kracht.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Nolan redelijk populair. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) waren er in 2020 in totaal 227 jongens die de naam Nolan kregen bij hun geboorte. Hiermee staat de naam op de 82e plaats in de lijst van populairste jongensnamen van dat jaar.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Nolan bestaat uit vijf letters en twee lettergrepen. Het is een relatief korte naam, waardoor het gemakkelijk te spellen en uit te spreken is.

Namen die lijken op Nolan

Als je de naam Nolan leuk vindt, zijn er ook andere namen die je misschien interessant vindt. Hier is een lijstje van 10 namen die lijken op Nolan: 1. Milan 2. Noah 3. Liam 4. Logan 5. Owen 6. Finn 7. Mason 8. Levi 9. Ethan 10. Lucas Deze namen hebben een vergelijkbare klank en stijl als Nolan, maar hebben elk hun eigen unieke betekenis en achtergrond. Het zijn populaire namen die vaak gekozen worden door ouders die houden van namen die modern en stoer klinken.