De historie van de naam Rowan

De naam Rowan is van oorsprong een Ierse naam met Keltische wortels. In het Keltisch betekent de naam "kleine rode", afgeleid van het woord "ruadh" dat rood betekent. De naam werd vroeger voornamelijk gegeven aan jongens in Ierland, maar heeft in de loop der jaren ook populariteit gekregen als meisjesnaam.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Rowan is een unisex naam, wat betekent dat het zowel aan jongens als aan meisjes gegeven kan worden. Het is een naam die steeds vaker voorkomt bij zowel jongens als meisjes, en wordt vaak gekozen vanwege zijn krachtige en natuurlijke uitstraling.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Rowan de afgelopen jaren steeds populairder geworden. In 2020 stond de naam op de 33e plaats in de lijst van populairste jongensnamen en op de 171e plaats in de lijst van populairste meisjesnamen. Dit laat zien dat de naam zowel bij jongens als meisjes geliefd is.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Rowan bestaat uit 5 letters en heeft 2 lettergrepen. De naam wordt uitgesproken als RO-wan.

Namen die lijken op Rowan

Als je de naam Rowan mooi vindt, maar op zoek bent naar andere opties, zijn hier 10 namen die vergelijkbaar zijn: 1. Owen 2. Logan 3. Robin 4. Nova 5. Roan 6. Romy 7. Sam 8. Quinn 9. Finn 10. River Deze namen hebben allemaal een vergelijkbare klank of betekenis als Rowan, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn.