De historie van de naam Rover

De naam Rover is een unieke naam met een interessante historie. De oorsprong van de naam is niet geheel duidelijk, maar het wordt verondersteld dat het afkomstig is van het Engelse woord "rover", wat "rover" of "zwerver" betekent. In vroegere tijden werd de naam Rover vaak geassocieerd met avonturiers en ontdekkingsreizigers.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Rover is van oorsprong een jongensnaam, maar tegenwoordig wordt het ook wel gebruikt als unisex naam. Het kan dus zowel aan jongens als aan meisjes worden gegeven. Dit geeft de naam een veelzijdig karakter en maakt het een populaire keuze voor ouders die op zoek zijn naar een unieke en opvallende naam voor hun kind.

Gebruik van de naam in Nederland

In Nederland is de naam Rover niet bijzonder veelvoorkomend, maar het wordt wel regelmatig gebruikt. Volgens de laatste gegevens van het Meertens Instituut waren er in 2020 ongeveer 120 jongens en 10 meisjes die de naam Rover droegen. Hoewel de naam geen top 100 positie heeft bereikt, is het zeker geen zeldzame naam in Nederland.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Rover bestaat uit 5 letters en heeft 2 lettergrepen. Dit maakt het een relatief korte naam en gemakkelijk uit te spreken.

Namen die lijken op Rover

Als je gecharmeerd bent van de naam Rover, maar toch nog andere opties wilt overwegen, zijn hier 10 namen die lijken op Rover: 1. Nova 2. River 3. Jasper 4. Finn 5. Levi 6. Milo 7. Hunter 8. Storm 9. Flynn 10. Roan Deze namen hebben allemaal een vergelijkbaar gevoel als Rover en kunnen dienen als inspiratie voor ouders die op zoek zijn naar een naam die uniek en avontuurlijk klinkt.