De historie van de naam Kyan

De naam Kyan is een relatief moderne naam die zijn oorsprong vindt in verschillende culturen. Hoewel de exacte herkomst en betekenis van de naam niet volledig duidelijk zijn, wordt aangenomen dat Kyan een variant is van de naam Kian, die van Ierse en Perzische afkomst is. In het Iers betekent Kian "oude koning" en in het Perzisch betekent het "koning van de wereld". Deze betekenissen dragen bij aan de kracht en autoriteit die de naam Kyan met zich meebrengt.

Jongensnaam, meisjesnaam of unisex naam?

Kyan wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam, hoewel het ook als meisjesnaam kan worden gebruikt. Het is een naam die de laatste jaren steeds populairder is geworden voor jongens, maar nog steeds relatief zeldzaam is voor meisjes. Kyan wordt geassocieerd met stoerheid, zelfverzekerdheid en durf, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor ouders die op zoek zijn naar een unieke naam voor hun kind.

Populariteit in Nederland

In Nederland is de naam Kyan redelijk populair, maar niet extreem veelvoorkomend. Volgens de laatste statistieken van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) stond Kyan in 2020 op de 71e plaats van populairste jongensnamen in Nederland. Ongeveer 400 baby's werden vorig jaar Kyan genoemd. Hoewel het geen top 10-naam is, blijft Kyan gestaag groeien in populariteit.

Aantal letters en lettergrepen

De naam Kyan bestaat uit vier letters en heeft twee lettergrepen. Het is een eenvoudige en makkelijk uit te spreken naam, wat bijdraagt aan de aantrekkingskracht ervan.

Namen die lijken op Kyan

Als je de naam Kyan mooi vindt, maar toch op zoek bent naar andere opties, zijn hier nog 10 namen die vergelijkbaar zijn: 1. Kyran 2. Kylan 3. Kian 4. Ryan 5. Milan 6. Liam 7. Jayden 8. Dylan 9. Mason 10. Noah Deze namen hebben allemaal een vergelijkbaar geluid en uitstraling als Kyan, waardoor ze goede alternatieven kunnen zijn voor ouders die een vergelijkbare naam willen, maar toch iets anders willen proberen. Kortom, de naam Kyan heeft een interessante historie, kan zowel voor jongens als meisjes worden gebruikt en is redelijk populair in Nederland. Met zijn krachtige betekenis en eenvoudige uitspraak is het een naam die ouders zeker in overweging moeten nemen bij het kiezen van een naam voor hun kind.